Kuře na černých fazolích

 Recept pro dvě osoby. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 400g stehenních řízků
  • 1 cibule
  • 1 zelený nebo červený pepř
  • kousek zázvoru
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce konzervovaných solených černých fazolí, opláchnutých ve studené vodě
  • 1/2 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • ½ lžičky koření pěti vůní
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína 
  • 1½ lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • ¼ lžičky tmavé sojové omáčky
  • 200 ml piva

 

PŘÍPRAVA

  1. Jemně nakrájejte cibuli, zázvor a jarní cibulku, nadrťte pepř.

  2. Česnek jemně nasekejte a vložte do misky s černými fazolemi a solí, lehce rozdrťte fazole a promíchejte s česnekem 

  3. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky, vložte do mísy a přidejte marinádu kromě kukuřičné mouky.

  4. Promíchejte a nakonec přidejte kukuřičný škrob a finálně promíchejte.

  5. Smíchejte omáčkové ingredience .

POSTUP vaření Kuřecí  na woku

  1. Rozpalte wok a přidejte olej.

  2. Přidejte cibuli a papriku, snižte teplotu a restujte 1 minutu.

  3. Vyjměte cibuli a papriku.

  4. Přidejte další olej a vhoďte zázvor, česnek a fazole a kuřetem. Snažte se větší kousky otáčet, aby se kuřecí maso restovalo rovnoměrně, čas cca 1 minuta.

  5. Vraťte zeleninu do woku a nalijte do něj omáčku. Přiveďte k intenzivnímu varu a restujte po dobu 2-3 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  6. Použijte sezamový olej, zamíchejte, posypte jarní cibulkou.

  7. Servírujte.

 

Zdroj: School of Wok

Zpět do obchodu