Ocelové pánve

Prodáváme těžké, kvalitní ocelové pánve v robustním gastro provedení. Díky těmto vlastnostem jsou naprosto ideální pro steaky nebo přípravu čínských jídel na woku. Správně vypálená ocelová pánev má nepřilnavý povrch a umožňují zdravé vaření s minimem tuku. Ocelové pánve jsou nejvhodnější pro outdoorové vaření, sami je tak testujeme a používáme. 

Pro vaření potřebujete zdroj tepla, který má dostatečný výkon, lze použít plyn a otevřený oheň, na plochá dna je vhodná i indukce. Hořák musí mít výkon alespoň 2,5-3 kW  a celkově musí mít pro vaření zejména na woku dostatek místa.  

Pánve jsou laděné na outdoor použití, letní kuchyně, kemp ale i byt s vhodným sporákem a často tento typ pánví používají muži, co rádi vaří a rádi k tomu používají vhodné nástroje, o které je baví i pečovat. Pokud chcete udělat filé z mrazáku nebo opéct starou knedlu a nechat pánev týden v dřezu, nebude ocelová pánev pro vás. O ocelovou  pánev  je nutné se dobře starat. Bezpodmínečně je ale nutné, se s manželkou dohodnout, že podobně jako na nože, tak i na pánve nebude sahat a hlavně se je nebude pokoušet je umýt. Tímto zdravíme ženy, které ovládají ocelové pánve lépe než my a omlouváme se jim, za zkratku. 

 

Vhodné použité ocelové pánve, steak v solné krustě

Steak v soli

Steak v solné krustě, zde ještě přijde horní vrstva soli a celá pánev půjde pod popel.

 


 

Jednou z předností oceli je přirozené využití přímého ohně. 

Zpět do obchodu