Recepty

WOK ClockNíže uvedené recepty pocházejí většinou z internetu, od asijských kuchařů, odkaz je vždy dole na straně receptu. Všechny jsem se vyzkoušel. Recepty drží soupisy surovin a postupy tak, jak je uvedl originální "zdroj", nicméně za tu dobu, co se soustředím na asijskou kuchyni jsem postřehl několik skutečností. Prakticky jsem postup dodržel vždy jen při prvním vaření, pak jsem to začal přiohýbat. Nejsem muzeum kulinářského umění z nějaké oblasti a v nějakém čase. 

Vypozoroval jsem, že stejné suroviny jsou použity při přípravě jídla různě, někdy kuchař dělá první 2-3 suroviny včetně cibule, jindy třeba cibuli vhazuje až později, někdy listovou zeleninou zdobí a je na pánvi posledních 5s, jindy dostává zabrat několik minut. 

Uznávám především tyto banální  pravidla:

  • Maso se dělá prudce, rychle a na vysoké teplotě 
  • Zelenina musí být křupavá
  • Nic nesmí zhořknout ani se spálit

Nikdo mne nepřesvědčí, že není jedno, jestli dáte cuketu nebo papriku, jestli česnek děláte s pepřem nebo přímo s masem, nebo jestli zázvor na jemno krájíte, nebo ho mačkáte. Někdy rozdíly cítit jsou, ale to jsou prostě rozdíly v chuti, ne v kvalitě, skoro nic není špatně.  Zkoušel jsem pravidelně i brokolici a hodně používám mrkev. Je to totiž o restování a ne o napodobování nějaké konkrétní ulice v Pekingu. 

 

 

 

Smažené nudle s zeleninou

 Recept pro dvě osoby.    INGREDIENCE MARINÁDA OMÁČKA 2 ...

Kuře Sečuán

 Recept pro tři osoby.    INGREDIENCE MARINÁDA OMÁČKA 25...

Hovězí po Mongolsku

 Recept pro dvě až tři osoby.   INGREDIENCE MARINÁDA OMÁČKA 3...

Kuře na černých fazolích

 Recept pro dvě osoby.    INGREDIENCE MARINÁDA OMÁČKA 40...

Steak - extrémní recept

Tento recept je asi nejlepší recept, podle kterého jsem vařil.    INGREDIENCE ...

Vepřový bůček jako STIR FRY

 Recept pro dvě osoby. Já mám z bůčku strach, takže vařím pro cizí.    INGRED...

Hovězí na černém pepři

 Recept pro dvě osoby, případně pro jednu, pokud jsem to já.    INGREDIENCE ...

7 položek celkem