Kuře Sečuán

 Recept pro tři osoby. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 250g stehenních řízků
  • 1 stroužek česneku
  • bird’s-eye chilli
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička pepře Sečuan
  • 5 sušených červených chilli papriček
  • 50g kešu ořechů
  • lžíce oleje
  • 1/2 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • lžička hnědého cukru
  • lžička koření pěti vůní
  • 2 lžíce světlé sojové omáčky
  • lžíce kukuřičného škrobu
  • lžíce chilli pasty
  • lžíce světlé sojové omáčky
  • lžíce hoisin omáčky

 

PŘÍPRAVA

  1. Nakrájejte cibuli a papriku na tenké nudličky, kuřecí stehna na slabší plátky cca 3 cm.

  2. Vložte kuřecí plátky  do misky, smíchejte s marinádou 

  3. Nasekejte česnek a bird’s-eye chilli a nakrájejte jarní cibulku.

  4. Rozdrťte sečuánský pepř a smíchejte všechny ingredience omáčky 

    Kuře Sečuán

POSTUP vaření 

  1. Rozpalte wok, nalijte lžíci oleje a nechte 15 s rozpálit i olej.
  2. Vhoďte cibuli, papriku a sušené chilli papričky a restujte 1–2 minuty a dejte zeleninu stranou.
  3. Rozpalte wok, přidejte další lžíci oleje a vložte kuřecí maso tak, aby pokrylo wok.
  4. Maso přitlačte míchačkou a asi minutu ho nechte restovat, prohazujte dalších 3–5 minut a pak odstraňte maso z pánve.
  5. Vhoďte drcený pepř a česnek a restujte asi minutu, přidejte ptačí chilli papričky, vraťte zeleninu i maso, promíchtejte.
  6. Vlijte omáčku a pokračujte v míchání na středně vysoké teplotě pro další 2 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte kešu ořechy a míchejte dalších 30–60 sekund
  8. Servírujte

 

Zdroj: School of Wok

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení