Kuře Sečuán

 Recept pro tři osoby. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 250g stehenních řízků
  • 1 stroužek česneku
  • bird’s-eye chilli
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička pepře Sečuan
  • 5 sušených červených chilli papriček
  • 50g kešu ořechů
  • lžíce oleje
  • 1/2 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • lžička hnědého cukru
  • lžička koření pěti vůní
  • 2 lžíce světlé sojové omáčky
  • lžíce kukuřičného škrobu
  • lžíce chilli pasty
  • lžíce světlé sojové omáčky
  • lžíce hoisin omáčky

 

PŘÍPRAVA

  1. Nakrájejte cibuli a papriku na tenké nudličky, kuřecí stehna na slabší plátky cca 3 cm.

  2. Vložte kuřecí plátky  do misky, smíchejte s marinádou 

  3. Nasekejte česnek a bird’s-eye chilli a nakrájejte jarní cibulku.

  4. Rozdrťte sečuánský pepř a smíchejte všechny ingredience omáčky 

    Kuře Sečuán

POSTUP vaření 

  1. Rozpalte wok, nalijte lžíci oleje a nechte 15 s rozpálit i olej.
  2. Vhoďte cibuli, papriku a sušené chilli papričky a restujte 1–2 minuty a dejte zeleninu stranou.
  3. Rozpalte wok, přidejte další lžíci oleje a vložte kuřecí maso tak, aby pokrylo wok.
  4. Maso přitlačte míchačkou a asi minutu ho nechte restovat, prohazujte dalších 3–5 minut a pak odstraňte maso z pánve.
  5. Vhoďte drcený pepř a česnek a restujte asi minutu, přidejte ptačí chilli papričky, vraťte zeleninu i maso, promíchtejte.
  6. Vlijte omáčku a pokračujte v míchání na středně vysoké teplotě pro další 2 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte kešu ořechy a míchejte dalších 30–60 sekund
  8. Servírujte

 

Zdroj: School of Wok

Zpět do obchodu