Hovězí po Mongolsku

 Recept pro dvě až tři osoby.

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 300 g nízkého roštěnce
  • 4 jarní cibulky
  • kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 chilli papričky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • lžička hnědého cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 50ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hnědého cukru

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na 2 cm kostky a vložte do velké mísy.
  2. Vlijte marinádu a pomocí rukou ji promíchejte s masem.
  3. Poté přidejte kukuřičnou mouku a vetřete ji do masa. Maso se nejprve začne slepovat jak jej budete třít tak se po chvilce oddělí a  pak je připraveno ke smažení.
  4. Nakrájejte jarní cibulku na velké kousky.
  5. Nakrájejte česnek a zázvor.
  6. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

Hovězí na woku

POSTUP vaření

  1. Nalijte do woku větší množství oleje a zahřejte je na cca 180 ° C. 
  2. Přidejte namarinované maso a smažte do zlatohnědé, asi 1 - 2 minuty.
  3. Kousky opatrně vyjměte a pomocí ubrousku odsajte přebytečný tuk.
  4. Zahřejte wok a dejte 1 polévkovou lžíci oleje .
  5. Přidejte jarní cibulku, česnek, zázvor a chilli papričky a restujte je 1 minutu, dokud nezačne vonět, poté nalijte omáčku a prudce vařte.
  6. Jakmile se odpaří vývar, přidejte kousky masa a několikrát promíchejte.
  7. Servírujte.

 

 

Zdroj: School of Wok

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení