Hovězí po Mongolsku

 Recept pro dvě až tři osoby.

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 300 g nízkého roštěnce
  • 4 jarní cibulky
  • kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 chilli papričky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • lžička hnědého cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 50ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hnědého cukru

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na 2 cm kostky a vložte do velké mísy.
  2. Vlijte marinádu a pomocí rukou ji promíchejte s masem.
  3. Poté přidejte kukuřičnou mouku a vetřete ji do masa. Maso se nejprve začne slepovat jak jej budete třít tak se po chvilce oddělí a  pak je připraveno ke smažení.
  4. Nakrájejte jarní cibulku na velké kousky.
  5. Nakrájejte česnek a zázvor.
  6. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

Hovězí na woku

POSTUP vaření

  1. Nalijte do woku větší množství oleje a zahřejte je na cca 180 ° C. 
  2. Přidejte namarinované maso a smažte do zlatohnědé, asi 1 - 2 minuty.
  3. Kousky opatrně vyjměte a pomocí ubrousku odsajte přebytečný tuk.
  4. Zahřejte wok a dejte 1 polévkovou lžíci oleje .
  5. Přidejte jarní cibulku, česnek, zázvor a chilli papričky a restujte je 1 minutu, dokud nezačne vonět, poté nalijte omáčku a prudce vařte.
  6. Jakmile se odpaří vývar, přidejte kousky masa a několikrát promíchejte.
  7. Servírujte.

 

 

Zdroj: School of Wok

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné