Kuře na černých fazolích

 Recept pro dvě osoby. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 400g stehenních řízků
  • 1 cibule
  • 1 zelený nebo červený pepř
  • kousek zázvoru
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce konzervovaných solených černých fazolí, opláchnutých ve studené vodě
  • 1/2 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • ½ lžičky koření pěti vůní
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína 
  • 1½ lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • ¼ lžičky tmavé sojové omáčky
  • 200 ml piva

 

PŘÍPRAVA

  1. Jemně nakrájejte cibuli, zázvor a jarní cibulku, nadrťte pepř.

  2. Česnek jemně nasekejte a vložte do misky s černými fazolemi a solí, lehce rozdrťte fazole a promíchejte s česnekem 

  3. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky, vložte do mísy a přidejte marinádu kromě kukuřičné mouky.

  4. Promíchejte a nakonec přidejte kukuřičný škrob a finálně promíchejte.

  5. Smíchejte omáčkové ingredience .

POSTUP vaření Kuřecí  na woku

  1. Rozpalte wok a přidejte olej.

  2. Přidejte cibuli a papriku, snižte teplotu a restujte 1 minutu.

  3. Vyjměte cibuli a papriku.

  4. Přidejte další olej a vhoďte zázvor, česnek a fazole a kuřetem. Snažte se větší kousky otáčet, aby se kuřecí maso restovalo rovnoměrně, čas cca 1 minuta.

  5. Vraťte zeleninu do woku a nalijte do něj omáčku. Přiveďte k intenzivnímu varu a restujte po dobu 2-3 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  6. Použijte sezamový olej, zamíchejte, posypte jarní cibulkou.

  7. Servírujte.

 

Zdroj: School of Wok

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení