Kuřecí po mongolsku

 Recept pro dvě osoby.

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 250g kuřecích řízků
  • lžíce oleje
  • bílá cibule
  • jarní cibulka 
  • česnek
  • zázvor
  • bílek
  • sůl
  • bílý pepř
  • sezamový olej
  • kukuřičný škrob
  • olej
  • kokosový ocet
  • sherry
  • omáčka hoisin
  • feferonka
  • cukr
  • sójová omáčka
  • lžička chilli omáčky

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na větší plátky a vložte do misky.
  2. Vlijte marinádu a pomocí rukou ji promíchejte s masem.
  3. Poté přidejte kukuřičnou mouku a vetřete ji do masa. 
  4. Nakrájejte zeleninu.
  5. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

mongolian chicken

POSTUP vaření

  1. Rozpalte wok a nalijte do lžíci oleje. 
  2. Přidejte namarinované maso a smažte do zlatohnědé, asi 1 - 2 minuty.
  3. Kousky opatrně vyjměte a pomocí ubrousku odsajte přebytečný tuk.
  4. Zahřejte wok a dejte 1 polévkovou lžíci oleje .
  5. Přidejte jarní cibulku, česnek, zázvor  restujte je 1-2  minuty
  6. Nalijte omáčku a restujte 
  7. Vraťte do woku maso, restujte 1 minutu
  8. Servírujte. 

 

Zdroj: sueandgambo.com

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení