Kuřecí Kung pao

 Recept pro  tři osoby.

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 400g kuřecích stehenních řízků 
  • 1 lžíce oleje
  • jarní cibulka
  • červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • trochu zázvoru
  • 1/2 lžičky "pět koření"
  • 1/2 lžičky sušeného chilli 
  • cca 70g arašídů
  • 1 lžíce sojové omáčky 
  • 1 lžíce čínského rýžového vína
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička oleje
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky 
  • 1 lžíce suchého sherry nebo čínského rýžového vína
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky rýžového octa

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na 2 cm kostky a vložte do mísy.
  2. Vlijte marinádu a pomocí rukou ji promíchejte s masem.
  3. Nakrájejte jarní cibulku na 4cm kousky, cibuli na plátky.
  4. Nakrájejte česnek a zázvor.
  5. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

kung-pao na woku

POSTUP vaření

  1. Rozpalte wok, dejte lžíci oleje a přijdete maso, pokud máte malý wok, opakujte.  
  2. Po cca 3 minutách dejte maso stranou a vyčistěte wok.
  3. Přidejte jarní cibulku, cibuli, česnek, zázvor, koření a chilli a restujte po dobu 2 minut.
  4. Vraťte na pánev maso, přidejte omáčku a nechte zhoustnout. 
  5. Přijdete arašídy.
  6. Servírujte.

P.S. - na mne je v tomto receptu málo zeleniny, takže přidávám papriku nebo mrkev. 

 

 

Zdroj: Taste

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné