Kuřecí Kung pao

 Recept pro  tři osoby.

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 400g kuřecích stehenních řízků 
  • 1 lžíce oleje
  • jarní cibulka
  • červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • trochu zázvoru
  • 1/2 lžičky "pět koření"
  • 1/2 lžičky sušeného chilli 
  • cca 70g arašídů
  • 1 lžíce sojové omáčky 
  • 1 lžíce čínského rýžového vína
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička oleje
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky 
  • 1 lžíce suchého sherry nebo čínského rýžového vína
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky rýžového octa

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na 2 cm kostky a vložte do mísy.
  2. Vlijte marinádu a pomocí rukou ji promíchejte s masem.
  3. Nakrájejte jarní cibulku na 4cm kousky, cibuli na plátky.
  4. Nakrájejte česnek a zázvor.
  5. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

kung-pao na woku

POSTUP vaření

  1. Rozpalte wok, dejte lžíci oleje a přijdete maso, pokud máte malý wok, opakujte.  
  2. Po cca 3 minutách dejte maso stranou a vyčistěte wok.
  3. Přidejte jarní cibulku, cibuli, česnek, zázvor, koření a chilli a restujte po dobu 2 minut.
  4. Vraťte na pánev maso, přidejte omáčku a nechte zhoustnout. 
  5. Přijdete arašídy.
  6. Servírujte.

P.S. - na mne je v tomto receptu málo zeleniny, takže přidávám papriku nebo mrkev. 

 

 

Zdroj: Taste

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení