Hovězí na černém pepři

 Recept pro dvě osoby, případně pro jednu, pokud jsem to já. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 350 g hovězího roštěnce
  • kousky cibulové natě
  • cibule
  • 1/2 chilli papričky 
  • kousek zázvoru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky drceného černého pepře
  • 1 lžíce omáčky z černého pepře
  • 50 ml kuřecího  vývaru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžičky rýžového vína

 

PŘÍPRAVA

  1. Odstraňte ze steaku tukové okraje a nakrájejte na velmi tenké plátky, můžete maso potrápit údery širokého nože naplocho. 
  2. Naložte maso do marinády a nechte působit půl hodiny nebo déle.
  3. Smíchejte omáčkové ingredience v malé misce.

 

POSTUP vaření

hovězí na pepři

  1. Rozehřejte wok na vysokou teplotu.
  2. Přidejte 2 lžíce oleje a hned vložte maso.
  3. Minutu restujte za neustálého míchání a pak maso odstraňte.
  4. Dejte další olej, přidejte zázvor a jarní cibulku, jakmile mírně změknou, přidejte chilli a cibuli.
  5. Zalijte omáčkou, vraťte maso do woku a pokračujte v míchání asi 30 sekund.
  6. Servírujte.

 

 

Zdroj: School of Wok

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení