Hovězí na černém pepři

 Recept pro dvě osoby, případně pro jednu, pokud jsem to já. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 350 g hovězího roštěnce
  • kousky cibulové natě
  • cibule
  • 1/2 chilli papričky 
  • kousek zázvoru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky drceného černého pepře
  • 1 lžíce omáčky z černého pepře
  • 50 ml kuřecího  vývaru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžičky rýžového vína

 

PŘÍPRAVA

  1. Odstraňte ze steaku tukové okraje a nakrájejte na velmi tenké plátky, můžete maso potrápit údery širokého nože naplocho. 
  2. Naložte maso do marinády a nechte působit půl hodiny nebo déle.
  3. Smíchejte omáčkové ingredience v malé misce.

 

POSTUP vaření

hovězí na pepři

  1. Rozehřejte wok na vysokou teplotu.
  2. Přidejte 2 lžíce oleje a hned vložte maso.
  3. Minutu restujte za neustálého míchání a pak maso odstraňte.
  4. Dejte další olej, přidejte zázvor a jarní cibulku, jakmile mírně změknou, přidejte chilli a cibuli.
  5. Zalijte omáčkou, vraťte maso do woku a pokračujte v míchání asi 30 sekund.
  6. Servírujte.

 

 

Zdroj: School of Wok

Zpět do obchodu